RoleDay

Vložené 16 February 2010 @ 21:47, autor: Andrea

Kde bolo, tam bolo…

Nuž, pravdupovediac ešte len bude. Akcia RoleDay sa totiž uskutoční v sobotu 17. apríla 2010 o 9:00 na hlavnej budove Gymnázia v Považskej Bystrici (podrobnejšiu mapu hľadajte tu). Či už ste sa sem preklikali náhodou, zo zvedavosti alebo vďaka skutočnému záujmu, na oplátku rada doplním všetky informácie, ktorým sa na plagáte neušlo miesto.

RoleDay je akcia primárne určená LARPovým nadšencom a úplným začiatočníkom bez ohľadu na vek. V prípade, že pojem LARP ešte nepoznáte, nevešajte hlavu. Mrknite na článok (prípadne na wikipediu) a ak vás táto voľnočasová aktivita vážne zaujala, nebojte sa prísť. Dozviete sa všetko potrebné a dostatok priestoru zostane aj na kladenie otázok.

Čo sme pre vás pripravili? V krátkom úvode sa predstaví celý organizačný tím, hostia a priblížime celý program. Potom sa začnú sľúbené roleplay workshopy. Ich podstatou je improvizácia. V skupinke s menším počtom členov sa určí scénka, ktorej vývoj závisí len a len na zapojených hráčoch. Nemusíte sa báť, že si nebudete vedieť poradiť v koži škaredej víly či zubatého netvora zo stránky nejakej fantasy knihy. Námet si berú prevažne z reálneho života. Tiež nejestvuje nesprávny koniec, keďže sa neobmedzujú žiadnym scenárom, iba vašou fantáziou.

Workshopy sú malým zahriatím pred popoludňajšími profesionálnymi LARPovými hrami. Rovnako ako scénky sa odohrajú v interiéri tried, no tentokrát si už môžete sami vybrať, ktorej z hier sa chcete zúčastniť. Ich zoznam a stručný popis časom pribudnú.

Ak sa chcete aktívne zapojiť do metlobalového zápasu, neváhajte a zaregistrujte sa. Po účasti na jeho hraní môžem konštatovať, že napriek špeciálne upravenej verzii pre priestor telocvične si zachoval svoje čaro :-) Prvoradé nie je podať najlepší športový výkon, ale dobre sa zabaviť. Jednoduché pravidlá vysvetlíme priamo na mieste a k dispozícii budú aj metly…

Počas trvania RoleDayu bude v prevádzke aj študentská čajovňa Pivnica, kde sa môžete zastaviť na čaj či kofolu za špeciálnu akciovú cenu.

Akcia je pre všetkých priamych účastníkov workshopov a hier bezplatná, je však nutné sa predom registrovať.

Tešíme sa na vašu účasť.

Prípadné otázky smerujte na roleday@email.cz.

Udalosť na facebooku: http://www.facebook.com/event.php?eid=277773492833

VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0 (from 0 votes)


2 Comments

  1. meluzina
    17.February 2010 at 09:40

    Som teraz trochu zmetena a mam 2 otazky>
    1.povodna informacia, ktoru som dostala bola, ze akcia bude urcena miestnym gymnazistom a uplnym zaciatocnikom. je nakoniec otvorena pre vsetkych?
    2.su naozaj roleplay workshopy vhodne ako ukazka toho, ako sa hra larp? podla mna novacikov skor pomylia, ako im ukazu spravny smer. mozno sa mylim a mate v plane iny typ roleplay workshopu, ako ten, ktory sa vacsinou odohraval na slavconoch a larpfestoch. ak ano, tak som nic nepovedala. v opacnom pripade mi to ale nepride ako uplne najlepsie riesenie. predsa len, v hranych improvizacnych scenkach ide najme o to, aby sa publikum smialo, alebo aspon bavilo a hranie je teda diametralne inak smerovane ako v pripade larpu, kde sa ma clovek do role vzivat a vobec nezavisi na tom, ci svojim konanim niekoho pobavi a hlavne, vobec nemusi pocitat s nejakym publikom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.3_1094]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. (DArk)_OnDro#1
    17.February 2010 at 10:47

    Ahoj!

    Akcia je urcena miestnym novacikom, ci zvedavcom ohladom LARPu. Rozhodne tato akcia nie je cielena na skusenych hracov, organizatorov, ani inu cielovu skupinu. Kazdopadne napriek jasnemu cieleniu je RoleDay otvoreny pre vsetkych zaujemcov.

    Mame na mysli, samozrejme, podstatne odlisnu formu workshopu. Povodna je vhodna pre skusenejsie publikum a ako ciastocna komunitna zabava, pre novacikov by to vsak ako tutorial rozhodne neposluzilo.

    Dakujem za pripomienky :).

    VN:F [1.9.3_1094]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.3_1094]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

OpenID Login

Standard Login

Nastavenie webu:

Size

Colors